Een gemiddelde dag
Door: Martijn Keizer
Blijf op de hoogte en volg Martijn
14 Oktober 2014 | Costa Rica, Heredia
07:00
De wekker gaat. Zoals altijd is zo'n ding veel te vroeg. Ik blijf nog even een kwartiertje liggen terwijl ik mijn email en dergelijken check op mijn telefoon.
7:15
Bed uit, en even kort onder de douche. Echt een stevige douche is het niet (wat ik eigenlijk wel heel erg jammer vind) maar het zij zo.
7:30
Laptop is inmiddels opgestart, en ik ben aangekleed. Eventjes contact met het thuisfront - met Carina en met RSR. Tijd voor ontbijt. Meestal ontbijt ik met cornflakes omdat dat nou eenmaal lekker makkelijk is.
Tusen 08:00 en 08:30
Schoenen aan, tas ingepakt, en onderweg naar OVSICORI. Het is ongeveer vijf minuten lopen, en (op de heenweg) heuvelaf. Dat wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk is, want de stoepen zijn van vrij slechte kwaliteit.
Op OVSICORI aangekomen, richting mijn werkkamer (zie foto, de deur met de rode pijl erbij). Laptop opzetten, inclusief bekabeling (LAN-kabel, stroomkabel en muis). Ik pak mijn programmacode erbij, en probeer uit te vogelen wat ik het laatste half uur van de vorige dag nou eigenlijk gedaan heb.
9:30
Tijd voor een mok koffie. Omdat de Universidad Nacional een koffieopleiding heeft, is er 2 keer per dag vers gebrande en gemalen koffie beschikbaar.
Hierna ga ik vrolijk verder met programmeren. Wat ik doe is van dag tot dag anders. Meestal is dit het moment waarop ik het meest productief code maak, en hier moet ik dan ook goed gebruik van maken.
12:15
Lunchtijd. Dit eet ik meestal samen met een paar anderen in de cafetaria van de UNA. Deze zit op zo'n 5 minuten lopen van OVSICORI, en is best lekker. Bovendien is het de goedkoopste die er tussen zit. Zie de foto's voor het bord eten wat je voor omgerekend €1,75 krijgt, en het uitzicht onderweg naar de cafetaria.
12:45
Terug op OVSICORI. Terug aan het werk. Tijdens de after-lunch dip ben ik meestal bezig met commentaar plaatsen bij de code die ik 's-ochtends gemaakt heb, en met het testen of alles (nog) werkt zoals het zou moeten.
14:00
Weer tijd voor koffie. Met een verse mok koffie achter de kiezen kan er weer serieus gewerkt worden.
Rond 16:00
Rond deze tijd ben ik weer bezig met het commentaar plaatsen en testen. Veel productiefs krijg ik rond deze tijd meestal niet gedaan.
Tussen 16:30 en 17:00
Tijd om naar huis te gaan. Afhankelijk van hoe droog het is, en hoeveel boodschappen ik nodig heb, loop ik naar huis, of rij ik met Javier en Maria mee. Als ik boodschappen moet hebben, doe ik dat vaak bij de supermarkt bij OVSICORI, die heeft vooral in verse waren wat meer keuze. Voor de zware dingen ga ik liever naar het supermarktje vlak bij het appartement, want dat scheelt een hele partij sjouwen.
17:15
Aangekomen in het appartement, doe ik het rustig aan. Ik lees wat, doe nog wat dingen op de computer. Meeste Nederlanders zijn nu naar bed, dus erg veel aanspraak heb ik nu niet meer.
18:00
Omdat ik 's-middags een warme maaltijd heb gehad, neem ik 's-avonds vaak brood. Geroosterd, dat wel - ongeroosterd is het brood hier niet echt lekker. Geroosterd gelukkig wel, dus dat komt goed uit.
18:30 - 21:00
Tijd voor mijzelf. Computertijd, leestijd, noem maar op.
tussen 21:00 en 22:00
Meestal ga ik zo rond deze tijd naar bed. Het leven op straat begint hier al vrij vroeg, en bovendien heb ik toch niet veel te doen rond deze tijd.
Ander nieuws
Zoals je misschien gisteren al op mijn Facebook hebt gezien, is er een freatische uitbarsting (gedreven door hete stoom in plaats van door magma) van Poás geweest. Direct na de uitbarsting zijn mensen van OVSICORI daar naartoe gegaan om monsters te nemen van het materiaal dat uitgeworpen is (de spray). Dit materiaal is inmiddels geanalyseerd, en heeft een pH van -0.29. pH 7 is neutraal water, elk punt omlaag is 10 keer zo zuur.
Het meer zelf is ook bemonsterd en dat water heeft een pH van -0.14, minder zuur dan het water van de spray dus. Dat betekent dat de spray van dieper komt, en dat dus het hydrothermaal systeem onder het meer verantwoordelijk is geweest voor de uitbarsting van gisteren, en dus niet het meer zelf.
Ook is er wat apparatuur beschadigd geraakt door de spray (wat wil je, als het zo zuur is). Dit moet vervangen worden, en met een beetje mazzel kan ik daar morgen of overmorgen mee naartoe. Natuurlijk beloof ik plechtig dat ik foto's en een blogpost ga maken.
15 Oktober 2014 - 09:19
Franca Blom:
Leuk zo'n verslag van hoe jouw dag eruit ziet, Martijn. En ik vind het ook leuk dat je er een aantal foto's bij hebt geplaatst. Zo kunnen wij hier in NL zien waar je werkt en zo. Wat doe je zoal in de weekends? Ga je dan wat van de omgeving zien? En heb je daar ook foto's van?
Groetjes van de Blommetjes.
16 Oktober 2014 - 03:43
Martijn Keizer:
Helaas is er in Heredia niet heel erg veel te doen in de weekenden. En ik heb ook geen auto om de omgeving te verkennen. Meestal doe ik zaterdag's de was. Verder heb ik tijd voor mijzelf op de computer, of ik werk nog wat - ik heb al mijn werk op mijn laptop staan dus dat kan ook vanuit thuis.
Groetjes terug, Martijn